Tips från digitala ledare: Så gör du för att inte hamna efter i teknikutvecklingen

Digital transformation har dominerat styrelsemöten, konferenser och månadsavstämningar i flera decennier. Vi frågade sju stycken digitala ledare. För att inte halka efter krävs både ett kompetent team samt digitala lösningar. 

Alla inlägg

Snabb respons på negativ PR vinner kundernas förtroende

Sociala medier gör det lättare än någonsin för företag att få superkoll på hur de omtalas. Men att lyssna är endast halva delen av kakan – den andra är interaktion.

Genom att interagera med kunderna bygger du förtroende och förhindrar att omnämnandet sprids. På så vis kan du till och med förvandla dålig PR till bra.

 

Viktigt att svara upp mot kritiken i tid

Dåliga nyheter får snabbt spridning på sociala medier. Att snabbt agera på negativa omnämnanden är minst lika viktigt som att lyssna på vad som sägs. Men tänk på att den som pratat illa om dig på Youtube eller i en podcasts ogillar dig – undvik att hamna i konflikt.

 

 

Besvara negativa omnämnande kommentarsfältet

Genom att skriva en kommentar i Youtube-stjärnans kommentarsfältet, eller på poddarens Instagram-profil, så visar du att du bryr dig. Det bygger förtroende.

Till att börja med: använd företagets konto. Att besvara negativa omnämnanden från ett privat konto kan uppfattas som oseriöst. Är informationen som Youtubern eller poddaren sprider felaktig? Ge korrekt information för att undvika att ditt varumärke missuppfattas.

 

Om ditt företag begått ett misstag, överväg att pudla och ta på dig skulden. Be om ursäkt. Kom gärna också med en lösning på problemet. Det kommer rädda dina kunders förtroende.

Meningsskiljaktigheter runt ditt varumärke kan göra det ännu starkare. Börja se negativa omnämnanden som möjligheter att utveckla din produkt eller dina tjänster.

 

Läs mer: Svenska Spel: “Det är väldigt sällan vi inte har ett svar på kritik”

 

Omvärldsbevakning av ljudmedier nödvändigt för att bevaka Youtube och podcasts

Tidigare har det bara varit möjligt att bevaka text – när det kommer till Youtube och podcasts har det handlat om att bevaka innehållets metadata. Med andra ord: videons titel och beskrivning.

Genom att addera Signal Signal till din ordinarie omvärldsbevakning får du full koll på hela medielandskapet.

 

Med Signal Signals omvärldsbevakningstjänst är det möjligt att bevaka vad influencers i talmedier faktiskt säger. Vår tjänst omvandlar tal till sökbar text och meddelar dig varje gång någon nämner ditt varumärke.

 

På så vis kan du upptäcka, och bemöta, kritik innan den får bred spridning.

Tor
Tor
Ljud och kommunikation har varit en röd tråd genom hela Tors liv. Först på byråerna Jung och Great Works. Därefter medgrundare av poddappen Opinion. Producent åt såväl Sveriges Radio som Grammis-nominerade Boeoes Kaelstigen.
image-6.png

Unik undersökning!

Här är youtube och poddkreatörerna som pratar mest om hudvård, smink och skönhet. Få hela listan i vår unika undersökning!

Ladda ner –>

Senaste inläggen

Tips från digitala ledare: Så gör du för att inte hamna efter i teknikutvecklingen

Digital transformation har dominerat styrelsemöten, konferenser och månadsavstämningar i flera decennier. Vi frågade sju stycken digitala ledare. För ...

Läs mer

Tydlighet är ledordet när Postkodlotteriet bygger sitt varumärke

När Anne-Catherine Worth klev in som kommunikationschef på Postkodlotteriet hade bolaget länge tampats med en kommunikativ utmaning. Det rådde stor fö...

Läs mer

Här är vinnarna i Guldtrumpeten 2018

Influencerpriset Guldtrumpeten instiftades för att hylla de som jobbat kreativt med influencer marketing. Efter att vem som helst kunnat nominera och ...

Läs mer

Svensk Handel rustar inför framtidens medielandskap

Hans Tjernström jobbar som presschef på arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Som ansvarig för organisationens omvärldsanalys har han en fot i dage...

Läs mer