Klara
Klara

Prat PR tar sig ur filterbubblan med Signal Signal

Elin Eriksson jobbar som projektledare på Prat PR. Som konsult med spetskompetens inom sociala- och digitala medier gäller det att ständigt bege sig utanför den egna filterbubblan – och låta data fatta beslut.

– Vi försöker lyssna både mycket, och brett, på poddar. Trots detta är det är lätt hänt att man blir snäv och utgår från sitt eget lyssnande inför ett beslut. Därför tycker jag att det är viktigt att som byrå investera i Signal Signal, som gör att researchen täcker in mer data än vad som finns i det egna lyssnandet.

Research är A och O inom datadriven PR

Prat PR använder Signal Signal främst som researchverktyg. På samma sätt som ett omnämnande i en blogg eller på Google gör Signal Signal det möjligt att snabbt hitta omnämnanden i poddar, TV, radio och Youtube. 

Skärmavbild 2018-05-30 kl. 12.46.27

Så här kan det se ut när man söker på solskyddsfaktor med Signal Signal – klicka här om du vill se en demorapport!

 

Ett av byråns uppdrag är att jobba löpande med PR och pressutskick för hudvårdsmärket Eucerin. Genom att söka på exempelvis akne, fet hud eller torra läppar hittar Prat PR relevanta omnämnanden i poddar och Youtube-kanaler.

– Att jobba med Signal Signal sparar extremt mycket tid. Att söka i Youtubes sökfält och spola fram och tillbaka i poddar för att hitta omnämnande är tidsödande. I Eucerins fall är det särskilt viktigt att matcha produkter med influencerns hudtyp, det är lönlöst att skicka akneprodukter till någon som inte har den hudtypen. Därför är det väldigt smidigt att dagligen kunna göra en sökning hos Signal Signal och kunna agera både snabbt och personligt.

Skärmavbild 2018-05-30 kl. 12.41.28Prat PR och influencers under en pressträff med Eucerin.

Kunderna förväntar sig att PR-byråer har koll på talmedia

Att omvärldsbevaka och hålla koll på influencer-media är en av de viktigaste uppgifterna för en PR-byrå som vill vinna nya kunder. Därför har Prat PR använt sig av Signal Signal under pitcher då de vill presentera för kunden vilka som pratar om deras intresseområden.

– Våra kunder förväntar sig att vi ska ha koll på talade medier. De förväntar sig också att vi jobbar strategiskt med Youtube och poddar på samma sätt som andra influencer-kanaler. Att vi är kanaloberoende på riktigt.